Hrvatska autohtona kuhinja

Bez autora
May 29 2011

Ministar turizma Damir Bajs potpisao je Pravilnik o utvrđivanju posebnog standarda Hrvatska autohtona kuhinja kojim se prvi put utvrđuje što su autohtona hrvatska jela. Postavljen je temelj za brendiranje hrvatske kuhinje i restorana kao jednog od vodećih aduta hrvatskog turizma. Pravilnik je ministar u prisutnosti brojnih predstavnika strukovnih udruga Gospodarske i Obrtničke komore potpisao u zagrebačkom restoranu Stari Puntijar koji je jedan od kandidata za dobivanje oznake/brenda Hrvatska autohtona kuhinja. Restorani koji žele dobiti tu oznaku trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu turizma. Stručno povjerenstvo će potom izaći na teren te provjeriti zadovoljava li restoran ili drugi ugostiteljski objekt uvjete za tu oznaku. Pritom se može certificirati cijeli objekt ili samo dio jela koji su na njegovu meniju, s obzirom na to da pravilnik sadržava i popis od oko 500 autohtonih jela u Hrvatskoj.

Hrvatska autohtona kuhinjaMinistar turizma Damir Bajs potpisao je Pravilnik o utvrđivanju posebnog standarda Hrvatska autohtona kuhinja kojim se prvi put utvrđuje što su autohtona hrvatska jela.

Postavljen je temelj za brendiranje hrvatske kuhinje i restorana kao jednog od vodećih aduta hrvatskog turizma.

Pravilnik je ministar u prisutnosti brojnih predstavnika strukovnih udruga Gospodarske i Obrtničke komore potpisao u zagrebačkom restoranu Stari Puntijar koji je jedan od kandidata za dobivanje oznake/brenda Hrvatska autohtona kuhinja.

Restorani koji žele dobiti tu oznaku trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu turizma. Stručno povjerenstvo će potom izaći na teren te provjeriti zadovoljava li restoran ili drugi ugostiteljski objekt uvjete za tu oznaku. Pritom se može certificirati cijeli objekt ili samo dio jela koji su na njegovu meniju, s obzirom na to da pravilnik sadržava i popis od oko 500 autohtonih jela u Hrvatskoj.

Ministar je naglasio da će svaki objekt dobiti navedenu oznaku ako ispunjava uvjete, ali i da će se kontrolirati kvaliteta i sadržaj ponude i nakon dobivanja oznake.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik